Snö – och ett förtydligande

Snö

Igår lekte vi  i snön och åkte pulka – härligt!

Efter gårdagens info har vi fått några frågor och vi vill förtydliga att vi känner att stämningen på Solrosen är bra och att alla barnen fungerar bra. Självklart har vi incidenter då och då, men det tar vi upp med berörda barn – och med deras föräldrar om det behövs.

Däremot känner vi att barnen skulle kunna fungera bättre som grupp och det är det vi tänker att vi ska jobba med i vårt vänskapsarbete.

Att träna på att vara en bra kompis och att öva på sociala färdigheter är något vi gör, och har gjort, varje dag på fritids. Vissa barn behöver träna mer än andra barn men alla har nytta av att träna på sånt.
Nu känner vi att det är dags att få gruppen som helhet att fungera bättre. Vi vill att alla vi på Solrosen – både barn och vuxna – ska känna att vi finns där för varandra, att vi har roligt och trevligt tillsammans och att vi alla hjälper och stöttar varandra lite som ett lag eller en familj.
Vi är på god väg dit, men är inte riktigt framme ännu.

Forskning visar att barn (och vuxna) som har bra relationer till andra och som törs uttrycka och stå för sin åsikt på ett schysst sätt har mycket större chans att klara sig bra oavsett hur de får det senare i livet.

Om ni har frågor är ni alltid välkomna att höra av er!

Ammi, Jenny och Mel