Vi hoppas att ni alla haft ett riktigt skönt lov och är redo för en ny lärorik och rolig termin i skolan och på fritids.

Äntligen fungerar bloggen igen och vi kommer börja lägga ut information om vad vi ska göra, vad vi gör och vad vi har gjort här.

Några av er har undrat över målarbilderna barnen är så förtjusta i. Vi har förståss en tanke med målarbilderna som med allt annat vi gör här på fritids:
Forskning visar att färgläggning av målarbilder kan liknas vid aktiv meditation. När du fokuserar din uppmärksamhet på enkla fysiska uppgifter som upprepas, som t.ex. färgläggning, tränger du undan negativa tankar och får en känsla av frid. Hjärnan fokuserar på nuet och blockerar negativa tankar. De som deltar i kreativa aktiviteter (färgläggning, stickning, målning, snickeri m.m.) hanterar stress bättre och deras arbetsprestation ökar.
Dessutom knyter vi bilderna till veckans bokstav, vilket gör det till ett lärande också. Vi tänker att eftersom alla lär sig på olika sätt är det viktigt att presentera bokstäver, siffror, läsning och skrivning på så många olika sätt som möjligt.

Den här veckan är det bokstaven U och vi kommer att göra Ur, Ugglor och lite annat – vi bygger på allt eftersom veckan går.

Just nu har vi snö – hurra! Det vill vi utnyttja så mycket som möjligt när vi är ute och leker. Barn som vill åka pulka får det om de har hjälm på sig. Det finns några hjälmar och några pulkor, tefat & stjärtlappar att låna – men det räcker tyvärr inte åt alla.

Vi ser fram emot en ny rolig termin tillsammans med er och era barn!
Ammi, Isabell & Lena