Varmt välkomna till en ny termin på Solrosen! Barnen verkar väldigt glada att träffa oss igen, men framförallt varandra. Det märks att de längtat efter att leka.
Både de som varit på fritids och de som inte varit det verkar väldigt nöjda med sina lov och är lugna och harmoniska.

Den här veckan är det bara en skoldag så bokstavsarbetet kommer igång på måndag, med bokstaven U. Vi tänker att vi ska hålla allt ”som vanligt” så vi börjar med aktiviteter (gympa, musik, slöjd) som vi brukar nästa vecka och förståss bokstavspyssel också.

Vädret är inte riktigt som vi skulle önska så här i januari, både vi och barnen är sugna att åka pulka och leka i snön. Trots detta är vi ute varje dag, se gärna till att barnen har bra ute-kläder och ombyte här på skolan & fritids.

Inne på Solrosen har vi ett byggrum som inte används så mycket, tillsammans med barnen har vi diskuterat vad vi skulle kunna göra där i stället. Vi har kommit fram till att det ska bli ett teater-/disco-/scen-/cirkus-/dans-rum med en liten scen m.m. Det är tänkt att innehålla en liten scen, ridå, mikrofoner, scenkläder m.m. – vi får se vad vi kan skrapa ihop.
Vi funderar också på vad vi ska göra med sakerna vi flyttar ut. Barnen brukar ha många bra förslag så det blir säkert toppenbra!

Ammi, Jenny & Jesper