Tiden går så fort nu när våren verkar vara på gång. Vecka 11 är redan här!

Förra veckan jobbade vi med J och den här veckan är det bokstaven P. Vi tänker på fortsätta på samma tema och Plantera, först blir det solrosfrön etc. tills alla som vill har gjort det. Sen plan(t)erar vi andra grödor.
Att plantera och odla är nyttigt för barnen, de lär sig om hur odling går till och om hur olika plantor ser ut. Vi lär oss också att vara rädda om miljön både i stort och vår egen miljö här på skolan och fritids.

Under veckan kommer vi också att Pyssla med Pärlor. Att öva på finmotoriken är bra för alla barn och gynnar dessutom skrivutvecklingen.

Kanske blir det fler aktiviteter på P, vi får se om barnen har några fler förslag och vad vi hinner med i veckan. Ibland blir både vi och barnen så engagerade i vissa aktiviteter att vi inte hinner med några fler aktiviteter – och det lutar nog åt att Jord och Plantering är ett sånt projekt…

På mötet i fredags diskuterade vi många olika saker som barnen ville ta upp, bl.a.:
Vi har möblerat om på fritids och satt upp lappar hur många som får vara i samma rum – några barn tyckte det var bra, några tyckte att det inte var så bra. Vi beslutade att prova några veckor och sedan ta upp frågan igen.
Uteleksaker har vi inte så många just nu, vi hade planerat för snö…. Vi har uppmanat barnen att fundera på vilka sorters leksaker vi ska köpa in till Boden.
Höjdpunkten var förståss veckans smak – vi drack Juice (grönsaksjuice) inte jättepopulärt men alla smakade! Faktiskt fick vi också efterrätt: Jelly, Mel hade gjort engelsk Strawberry Jelly. Mums tyckte nästan alla!

Kom ihåg: Onsdag 12 mars stänger fritids 15:45

Ammi, Jenny, Mel och Ylwa