Vi närmar oss nu slutet av mars – men vädret är mer som aprilväder! Det är bra om barnen har tunna överdragsbyxor och stövlar här.

I bokstavsarbetet är vi nu framme vid bokstaven X och på fritids kommer vi att undersöka kartor. Vad finns vid X på kartan? Vi har färdiga kartor på både inomhus- och utomhusmiljön, men barnen kommer också att få rita egna kartor.

Barnen tar väl hand om alla våra växter som fortsätter förundra både oss och barnen med sin otroliga växtkraft. Några växter har barnen fått plantera om i större krukor för att de blivit så stora. Vi skulle behöva fler stora krukor att plantera om i – så om någon av er har några enkla plastkrukor att undvara tar vi tacksamt emot det.
I veckan ska vi börja grodda potatis som vi så småningom ska plantera ut i vår ”trädgård”.
Vi väntar också med spänning på om det ska hända något med avocado- och mango-kärnorna vi försöker grodda.

Nästa vecka är det dags för bokstaven V och vi tänkte öppna Verkstad på Solrosen. Ni som har haft barn hos oss på Solrosen tidigare vet att vi frampå vårkanten brukar ha cykelvecka – något som de här barnen sett när de gick på Regnbågen och längtat till. Faktum är att när vi hade bokstaven C var det några barn som grät när de insåg att det inte skulle bli cykelvecka.

Därför ska det bli roligt att öppna Verkstad för Cyklar nästa vecka!

De barn som vill tar med sig cykel till skolan (och hjälm så klart!). Det finns möjlighet att låsa in cykeln över natten om ni vill lämna kvar den på skolan. Sparkcykel går också bra att ta med.
Vi kommer att tvätta, putsa och feja på cyklarna och pumpa däck. Efter mellis tar vi oss en liten cykeltur i närheten av skolan – vi kommer bara cykla på cykelbanor och inte i trafiken.

Vi märker nu tydligt att vårt arbete med gruppen har gett resultat, barnens attityder till varandra och till oss är så mycket bättre. De har blivit mer trygga med varandra och bryr sig om varandra. Det är härligt att se att vi på Solrosen nu är den ”familj” vi strävade efter!
Arbetet med att vara en bra kompis fortsätter så klart ändå, det är något vi alla alltid mår bra av att träna på.

Ammi, Jenny, Mel & Ylwa