Vecka 18 – information

Nu är det inte många skolveckor kvar, det känns nästan lite otäckt att tiden gått så fort! Både vi och barnen har många idéer om vad vi vill hinna med på tiden som är kvar.

I fredags hade vi fredagsmöte som vanligt – men ändå inte. Bokstavsarbetet är slut och vi diskuterade hur vi ska göra med våra smakningar. Tillsammans beslutade vi att vi ska fortsätta smaka på saker för det är så roligt.
Fredagens smak var väldigt engelsk och många barn tyckte det var gott – håll utkik här på bloggen, recept kommer snart.

Den här och nästa vecka har vi på barnens begäran bestämt att vi har Gosedjurs-tema. Alla får ta med sig ett gosedjur till fritids, vi kommer att ta fram material så att vi kan göra koppel, kläder och andra tillbehör som gosedjuren behöver.

Tyvärr förekommer det just nu en hel det fula ord på fritids. Vi har nolltolerans mot fula ord och kör stenhårt med vår regel ”Schysst eller tyst”. Fulpratet har redan minskat men vi fortsätter kämpa. Prata gärna om det hemma.

Planteringsprojektet fortsätter, vi snickrar för fullt i trädgården och har börjat plantera ut våra växter. Vi har uppmanat de barn som vill att ta med sig riktigt långa pinnar som våra bönor kan klättra på.

Måndag 5 maj har skolan studiedag men fritids är öppet som vanligt. Var snälla och meddela Solrosen eller Jonas om ditt barn kommer eller ej.

Soliga hälsningar
Ammi, Jenny, Mel & Ylwa