Hej och välkomna till en ny vecka på Solrosen. Det är inte så många skolveckor kvar nu och veckorna kommer att vara lite ”ovanliga”.

Förra veckans gosedjurstema avslutades med en härlig parad där alla som ville fick visa upp sitt gosedjur. Grupperna turades om att visa upp och vara publik och alla skötte sina uppgifter utmärkt.
Vi smakade på gula russin – gott tyckte de flesta.

Inför fritidshemmens dag i morgon (visst har ni fått inbjudan via mejl?) har vi bakat med barnen. Barnen har varit väldigt entusiastiska inför bakandet så tillsammans har vi bestämt att vi ska fortsätta baka den här veckan. Vi kommer att baka Montessori-bröd och Nalle-Puh-bröd, inga sötsaker alltså.

Fritidshemmens dag firas på skolgården efter talangjakten, ca kl 14-16. Vi ordnar aktiviteter till barnen som ni också kan vara med på om ni vill. Fritidsbarnen får mellis, till er andra finns det fika att handla för en frivillig slant.

Ni har väl läst Mälaröarnas Nyheter? Där finns ett reportage som handlar om vårt odlingsprojekt med text och bild om våra engagerade odlare.
Vi fortsätter så klart vårt odlingsprojekt, vi har ännu inte planterat ut våra växter – dels beroende på väder och dels beroende på att vi behöver mer jord. Vi behöver också långa pinnar till bönorna att klättra på, ta gärna hit långa pinnar som vi kan använda.

Kom ihåg:
Tisdag 13 maj talangjakt och fritidshemmens dag, kl 13-16.
Onsdag 14 maj stänger fritids 15:45.

Många hälsningar
Ammi, Jenny, Mel & Ylwa