Ännu en ny vecka på Solrosen, men den här är lite kortare än vanligt. Torsdag är det ju stängt här på skolan & fritids. Fredag har fritids öppet som vanligt för er som anmält att barnen ska komma.

Här på Solrosen fortsätter vi pyssla i vår trädgård och glädjas åt allt vi planterat ut som växer och frodas. Under den här veckan och nästa ska vi försöka få till lite bevattning på något sätt. Barnen har säkert många bra idéer om hur det ska gå till.

Vi försöker hålla eftermiddagarna så ”vanliga” som möjlig på fritids, med utevistelse, slöjd, idrott m.m. eftersom skoldagarna just nu innehåller en hel del annat än vanligt. Barnen behöver möjlighet att varva ner efter ”ovanliga” skoldagar och bearbeta alla upplevelser i den fria leken.
Barn har faktiskt inte bara rätt till lek, den är också väldigt viktig för deras utveckling. Till exempel visar forskningen att barn som leker mycket rollekar och tränar sin fantasi är bättre på matematik!

Nästa vecka är också kortare än vanligt eftersom vi firar nationaldagen på fredagen. Även då kommer vi försöka hålla eftermiddagarna ”vanliga” – självklart fortsätter vi med våra projekt: Odling och vatten.

Många hälsningar
Ammi, Jenny, Mel och Ylwa