Nu känns det att skolan är igång ”på riktigt”. Barnen har gått sin första dag enligt ordinarie schema.
Det betyder också lite förändringar på fritids:

Stjärnorna eller Solarna kommer först till fritids medan de andra är kvar i klassrummet och jobbar vidare.
Första gruppen – idag var det Solarna – fick då ungefär en timme själva på fritids att leka och pusta ut efter skoldagen.
Vid halv två när Stjärnorna jobbat klart fick de komma in på fritids för en stunds  lugn och ro – då gick alla Solarna ut.
Klockan två var det dags för mellis och efter mellis får barnen själva bestämma om de vill vara ute eller inne.
Solarna och Stjärnorna har 2 tidiga och 2 ”sena” dagar vardera, på fredagar kommer alla samtidigt.

Vi tränar vidare på alla regler och rutiner här på fritids. Än så länge är det lite svårt för barnen att komma ihåg allt, t.ex. om man är sol eller stjärna, men snart sitter det!

I fredags hade vi de första fredagsmötet när alla barn var med. På fredagsmötena varje vecka kommer vi att prata om hur veckan har varit, vi kommer att prata om veckan som kommer och tar också upp om barnen har några särskilda frågor. Om mötet ska ta beslut om något röstar vi.
I fredags beslutade mötet att de pennor barnen tar med för att ha i bänken och i klassrummet ska stanna i klassrummet och inte följa med in på fritids.

På våra fredagsmöten brukar vi också smaka på något, i regel något som har med veckans bokstav eller veckans tema att göra.
I fredags blev det solrosfrön eftersom vi heter Solrosen, några av barnen var ju inte med när vi smakade på det veckan innan. Vad det blir på fredag blir en överraskning.

Vi ser fram emot en härlig vecka med alla era underbara barn!
Ammi, Nilla & Mel