Vecka 35 – Mer information

Idag har det hänt mystiska och spännande saker i klassrummen!
Medan barnen inte var där har någon smugit in och lagt ett stort ägg i varje klassrum tillsammans med en lapp där det står:

Ta hand om mitt ägg
Håll ägget varmt
Vänd ägget försiktigt två gånger om dagen.

Äggen ska bo i mentorsgrupperna och barnen har tillsammans hjälpts åt att skapa regler för hur de ska ta hand om äggen på bästa sätt.

Ett av sätten att ta hand om äggen är att bygga bon de kan ligga i och det kommer vi att göra här på fritids.
Alla barn som vill får hjälpa till att bygga och alla som vill får också ta hit material.
Vi har många olika teorier om vad som kan finnas i ägget, så vi kommer att bygga olika typer av bon – så givetvis behöver vi olika typer av material.

Den som vill får gärna ta med sig pinnar, kottar, återvunnet material, gräs, tyg eller nåt helt annat som passar att bygga bo med!

Ammi, Nilla & Mel