I skolan jobbar barnen med geometriska figurer och det tänkte vi också göra på fritids den här veckan.
Vi börjar med ägget som utgångspunkter och jobbar med ovaler och cirklar – så får vi se hur fort det går och var vi hamnar.
Barnen har lärt sig ett nytt ord för ovalformad – fråga dom om dom kommer ihåg ordet!

Vi kommer att utforska cirklar på olika sätt:
I trädgården lägger vi ut en stor cirkel att springa runt, det barn – eller vuxna för den delen – lär sig med hela kroppen brukar man lära sig bäst.
Rockringar kommer att användas på olika sätt.

Inomhus kommer vi också att jobba och leka med cirklar bl.a. med passare.

Några påminnelser:
Onsdag 4 sept kl 15:45 stänger fritids för att ha möte med all personal på skolan.
Onsdag 4 sept kl 18:30 är det föräldramöte för alla i år 1.
(Tänk på att Obama är på stadsbesök den här dagen så det kan ta hand

Vecka 37 är det utvecklingssamtal för alla barn på skolan och det betyder att alla barn slutar skolan 12:30 varje dag. Självklart tar vi på fritids emot barnen när de slutar.
Tisdag 10 sept kl 15:30-18:30 ordnar Föräldraföreningen en fixardag på skolgården i samarbete med skolan. Vi hoppas att många har möjlighet att komma.

Hälsningar från
Ammi, Nilla & Mel