Bokstäver baserade på C

Den här veckan jobbar vi med bokstaven Qq – som är sist i raden av de små, gemena bokstäverna som byggs på grundformen c:

c, a, å, ä, d, g och q  (det är egentligen fel typsnitt att visa i, ni får tänka er den andra sorterns a:n – titta på bilden!)

Det kan låta som en konstig ordning på bokstäverna men målet är att barnen ska få en lättare inlärning av skrivtekniken. På fritids har vi därför också haft aktiviteter med grovmotorik och finmotorik för att på ett lekfullt sätt förstå bokstäverna.

Grovmotoriskt har vi skapat bokstäver av rockringar som vi följt med handen och sedan klättrat eller hoppat igenom.
Finmotoriskt har vi övat pennteknik med hjälp av målarbilder (Mandala m.m.), byggt med ärtor, sytt och tovat.

Q är som sagt den sista bokstaven baserad på C och den här veckan kommer vi bland annat att Quilla.
Nästa vecka kommer att vara en temavecka här på skolan när alla klasser ska jobba med temat Världens Barn.
Efter temaveckan blir det höstlov och sedan blir det bokstavsarbete igen.

I fredags firade vi Nillas födelsedag, hon fyllde 65 år vilket betyder att hon går i pension snart. Hon jobbar fram till höstlovet.
Vem som kommer efter henne är inte riktigt klart ännu, men det kommer att bli bra!
Och självklart får ni information så fort det är klart.

Ammi, Nilla & Mel