Häromdagen kom vi på att den här gruppen nog är en av de friskaste grupperna vi haft, det är väldigt sällan barnen är sjuka – vi hoppas den trenden håller i sig!

På fredagsmötet förra veckan pratade vi om våra vänskapsregler. Vi och barnen var överens om att det går bättre men att vi behöver öva lite mer.
Alla barnen fungerar bra här hos oss men vi känner att vi ska fortsätta arbeta med vi-känslan. Att vi här på Solrosen hör ihop, att vi hjälper varandra och har kul tillsammans.

Veckans smakprov var Rättika – väldigt gott tyckte nästan alla barn.

Vi avslutar arbetet med bokstaven R genom att bygga klart alla påbörjade Rum. Barnen är oerhört kreativa när de bygger möbler, tapetserar, syr kuddar m.m. De får tillfälle att öva upp sin förmåga att bland annat planera, klippa och sy – färdigheter de kommer ha nytta av framöver.

Nästa bokstav är N och vi kommer att presentera bokstavspysslet på onsdag. Nyfikenhet på vad det ska bli är stor, några barn föreslog att vi skulle bjuda in massor av barn som heter Nicklas och leka med dem. Vi får väl se vad vi hittar på.

Det kalla vädret verkar hålla i sig, vi uppskattar att det är vinter ute – det är så mycket roligare att leka ute då. Vi uppskattar också att barnen är så bra klädda – tack för att ni skickar med dem det som behövs. Barn som är varmt klädda har roligare ute!
För vi är ute, varje dag oavsett väder.

Många hälsningar från
Ammi, Jenny, Mel & Ylwa