Nu rusar tiden iväg, vi känner att vi inte riktigt hänger med – men kul har vi!

Barnen sjunger julsånger hela tiden och är förväntansfulla. Här på fritids har vi börjat julpynta lite grann och när vi börjar med bokstaven K senare i veckan kommer vi att baka Kakor (pepparkakor – tack snälla Isabells familj för pepparkaksdegen!).

Vi håller på att avsluta arbetet med L – lyktor, lera m.m. och sedan börjar vi med K – kakor, kortspel m.m.

Den senaste tiden på fritids har vi haft en del samtal med barnen om att hålla ordning på sina platser i hallen, det är ju extra viktigt nu när vi tar hit mer och mer kläder. Det är full mundering som gäller när vi är ute d.v.s. jacka, mössa, vantar, skor/stövlar och överdragsbyxor. Äntligen börjar det sitta hos barnen att allt ska på när vi går ut.
Barnen blir bättre och bättre på att hålla ordning och det syns verkligen skillnad i hallarna.

Tyvärr är det också en sak som inte fungerar så bra här på fritids och det är att hålla det snyggt på pojkarnas toaletter. När vi menar hålla snyggt menar vi t.ex. att man ska kissa i toaletten och inte i papperskorgen eller på golvet som inträffat flera gånger.

Vi har haft flera samtal med pojkarna om hur viktigt det är att det är rent och snyggt på toaletterna dels för hygienen och dels för att det ska kännas trevligt när de ska gå på toa. Det är inte att vara en schysst kompis att lämna det otrevligt efter sig – det är inte heller schysst mot oss i personalen eller mot städpersonalen.
Idag har vi haft ytterligare ett sånt möte och vi hoppas att det var det sista mötet som behövs.

Bortsett från toalettbekymret flyter allt på alldeles utmärkt här på fritids även om det märks att barnen är lite trötta så här i slutet på terminen.
På onsdag (när vi stänger tidigt) jobbar Ylwa sin sista dag här hos oss. Många av barnen är oroliga inför hennes resa till Australien och hon har fått lova dyrt och heligt att inte klappa några ormar eller spindlar.

På torsdag och fredag kommer vi att ha vikarier här och på måndag nästa vecka kommer Jenny Måård och börjar jobba hos oss.
Det är verkligen tråkigt att säga hejdå till Ylwa men jätteroligt att få ta emot Jenny hos oss.

Till sist vill vi påminna er alla om att svara på den digitala ”jullovslappen” och att vi stänger tidigt (15:45) nu på onsdag den 11 december.

Många varma hälsningar
från Ammi, Mel & Ylwa