Ännu en ny vecka… tiden går fort när man har roligt!

Den här veckan avslutar vi arbetet med bokstaven N och Nyckelringar. Vi uppmuntrar också barnen att göra klart sina Rum och sina Tavlor.
Senare i veckan börjar arbetet med bokstaven M, men än så länge är de aktiviteterna inte presenterade för barnen.

Arbetet med kamratskap fortsätter och just nu koncentrerar vi oss mest på vår regel ”Schysst eller tyst”. Barnen och vi vuxna ska säga trevliga saker till varandra. Om någon av oss tänker något annorlunda i någon situation ska vi i stället vara tysta. Barnen är duktiga i att ta sig an den regeln, men när vi pratade om det på fredagsmötet sist så var vi överens om att vi alla behöver öva lite mer.

Tyvärr har vår fina skridskois och pulka-åknings-snö töat bort, men vi håller tummarna för att vintern ska komma tillbaka.
Ute och leker är vi i alla fall, varje dag. Att leka ute och få hoppa, springa, skutta, kladda, gräva m.m. är viktigt för barnens grovmotorik. Bra grovmotorik är viktigt för att kunna sitta still, låter kanske lite konstigt, men så är det faktiskt.
Och att kunna sitta still möjliggör bättre inlärning för alla i klassrummet.

Ni ska alla ha fått mejl från Jonas om barnens närvaro/frånvaro på sportlovet Svara gärna så fort ni kan så att vi kan planera ett så bra sportlov som möjligt för barnen.

Kom ihåg:
Tisdag 4 februari stänger fritids 15:45 för APT-möte med all personal på skolan.
Vecka 7 är det utvecklingssamtal – mer information från ni från lärarna.

Ammi, Jenny, Mel & Ylwa